PRIVATNOST PODATAKA

U ime Cosmos T&S d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Svi podaci i informacije prikupljeni na sajtu www.cosmos.rs, ostaju profesionalna tajna. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima, a u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima i kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla, odnosno u cilju obavljanja zahtevane kupoprodaje. Svi zaposleni firme Cosmos T&S d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti po zakonu Republike Srbije.

Korišćenjem gore navedenog sajta, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili od nas prilikom registracije na sajtu. Upotrebom www.cosmos.rs, odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na Vašem nalogu i sa Vašom lozinkom. U slučaju zloupotrebe Vašeg naloga obavestite nas putem maila, odmah po saznanju, kako bismo reagovali na vreme i stopirali moguću zloupotrebu i korišćenje Vašeg naloga. Maloletna lica mogu koristiti sajt uz nadzor i dozvolu roditelja ili staratelja.

Cosmos T&S d.o.o. zadržava pravo da odbije pružanje usluga, ukidanje naloga ili otkazivanje narudžbenice, ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja.

Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu Vaših podataka primenjujemo:

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I OSTALA POVEZANA PITANJA

1. KUPOVINA / PORUDŽBINA

Vaši podaci su nam neophodni za zaključenje ugovora o prodaji na daljinu, kreiranje porudžbine, radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji – realizaciji isporuke, naplate, prijema i rešavanja reklamacija.

U procesu kupovine online potrebno je da unesete svoje podatke u predviđena polja (ime, prezime, e-mail, broj telefona, adresu). Kupovinu možete realizovati iako niste registrovani na našem sajtu, kao gost. Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi izvršenja ugovora o prodaji, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina i komunikaciju sa Vama.

2. KREIRANJE KORISNIČKOG NALOGA

Prikupljamo i obrađujemo Vaše podatke prilikom kreiranja korisničkog naloga na našem sajtu. Podaci koje prikupljamo su ime, prezime, e-mail, broj telefona i opciono ime kompanije.

3. KONTAKT FORMA I NEWSLETTER

U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama kao i vrste upita, ti podaci mogu obuhvatiti ime, prezime, broj telefona, adresu e-pošte, ostale informacije o Vama koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom.

Podatke prikupljene na ovaj način možemo obrađivati u svrhe pružanja odgovora na Vaše upite, za potrebe prikupljanja statističkih podataka i profilisanje, kako bi unapredili naše poslovanje. Za potrebe statistike i profilisanja biće izvršena anonimizacija, tako da ne podatak ne može biti doveden u vezi sa konkretnim licem.

Na našem sajtu, kao i prilikom registracije, COSMOS T&S d.o.o. će Vam ponuditi uslugu slanja obaveštenja o aktuelnim ponudama i promocijama na mail i tom prilikom treba da ostavite adresu Vaše e-pošte. Ove podatke čuvamo i obrađujemo u svrhu slanja obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama.

Vašu saglasnost za prijem obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama možete da opozovete u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. To možete učiniti tako što ćete se npr. na našoj internet stranici odjaviti sa liste za prijem obaveštenja. Link za odjavu možete naći ovde ili na kraju svakog newslettera. Ukoliko opozovete pristanak, obrisaćemo Vaše podatke.

Obaveštavamo vas da u slučaju da za slanje newslettera angažujemo eksterne partnere i iz tog razloga im dostavimo Vaše lične podatke to će biti učinjeno u skladu sa članom 45 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Podaci će se čuvati dokle god ste Vi saglasni.

4. KOLAČIĆI (COOKIES)

Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.) i to prilikom posete naše internet stranice. Kolačići ne nanose štetu vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. U kolačićima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. S jedne strane, korišćenje kolačića služi da vam poseta internet stranici bude prijatnija. Na primer, mi koristimo takozvane kolačiće sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačiće koji se određeno vreme skladište na vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nećete morati da ponovite.

S druge strane, kolačiće koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačići nam omogućavaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačići se automatski brišu nakon 5 godina.

Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačića može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

5. KOLIKO DUGO SE ČUVAJU INFORMACIJE?

Zadržavamo Vaše informacije samo onoliko koliko nam je potrebno da Vam pružimo uslugu i ispunjavamo svrhe opisane u ovoj politici privatnosti. Pri tome, vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja.

Kada se više ne ispunjavaju uslovi za zadržavanje ovih podataka, iste brišemo i uklanjamo iz naših baza podataka.

6. KOJA SU VAŠA PRAVA NAD PODACIMA?
  • da Vam omogucimo pristup Vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču Vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće, strane ili kategorije trećih strana sa kojima se vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke.
  • da zahtevate ispravku netačnih, pogrešno unetih i/ili zastarelih podataka;
  • da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku. Pristanak možete opozvati u svakom trenutku, tako što ćete se odjaviti na način koji smo predvideli (putem određenog linka) kao i slanjem poruke na našu mail adresu.
  • da podnesete prigovor na način na koji obrađujemo Vaše podatke, čak i u slučajevima kada nije sporno da podatke obrađujemo u skladu sa Zakonom;
  • da uputite pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom.
7. OBRADA PODATAKA OD STRANE TREĆIH LICA

Sarađujemo sa nekoliko trećih lica za obradu podataka u naše ime. Ove treće strane su pažljivo odabrane i one su u skladu sa zakonima navedenim u uvdnom odeljku.

8. STUPANJE NA SNAGU I IZMENE POLITIKE PRIVATNOSTI
  • Ova Politika Privatnosti stupa na snagu dana 04.02.2020. godine.
  • Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internet stranicu.